In Huis In Huis

  • Elena Peeters, bekent als actrice in Niets, maakt in De Nwe Tijd onder begeleiding van Suzanne Grotenhuis haar nieuwe monoloog: Johnyboy. Een voorstelling waarvoor ze anderhalf jaar correspondeerde met twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte in Texas en California. In oktober zocht ze hen op in Amerika en kregen hun brieven een gezicht.

    april
  • Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren schrijft Alexia momenteel een theatertekst voor haar volgende voorstelling voorstelling KNAUS, naar het werk van de Noorse schrijver Knausgard. Voor het vooronderzoek en schrijven kreeg ze een werkplek in DE Nwe Tijd. Samen met Freek Vielen ontving ze in het najaar van 2017 geïnteresseerden in DeNweTijd voor een reeksje Knausgard-avonden onder de noemer: 'Leesclub waarvoor je het boek niet gelezen hoeft te hebben (maar het mag wel)'.

  • Claus inspireert Zink

    Letterenhuisfestival: ieder zijn Claus  op 5 mei vanaf 14 uur Op zaterdag 5 mei vind je in het Letterenhuis en in de buurt volop levende literatuur: schrijvers, dichters, buurtbewoners, zangers, slammers, muzikanten, kunstenaars en anderen vertellen verhalen, maken gedichten en lezen voor, zingen of worden geïnterviewd. Op veel plaatsen kan je genieten van prachtige handschriften, schrijversfoto’s, films, brieven en affiches, literair archief uit verzamelingen van anderen en uit het depot van het Letterenhuis. Het Letterenhuisfestival is een unieke kans voor iedereen om zijn eigen Claus aan het woord te laten en andermans Claus te ontdekken.   Collectief Zink laat in theater…

  • deBuren en Perdu presenteren drie Nederlandstalige dichters 

    "Vers van het Mes" is een eigenzinnig poëzieprogramma dat nog niet gedebuteerde dichters  de kans geeft om over de grens op te treden met hun werk.

  • Intieme luisternamiddag met risky audioverhalen over diverse vormen van protest

    Intieme luisternamiddag met risky audioverhalen over diverse vormen van protest.