Menu
26.10.16 De Nwe Tijd

Suzanne Grotenhuis

Suzanne Grotenhuis (Amsterdam, 1985) studeerde in 2007 af aan de opleiding Dora van der Groen waar ze les kreeg van o.a. Lucas Vandervost, Frank Focketyn en (als een van de laatste lichtingen) van Dora van der Groen zelf.

Na haar afstuderen werkte ze regelmatig voor theatergezelschap deTijd. Daarnaast werkte zij onder andere bij de Queeste, hetPaleis en het Toneelhuis in een regie van Guy Cassiers. Sinds 2010 speelde ze bij Toneelgroep Amsterdam in de geprezen voorstelling Scènes uit een huwelijk.

In 2012 maakte zij haar eerste solovoorstelling Zwarte Woud Forever die werd geselecteerd voor Circuit X en de Roel Verniers Prijs won. Bij De Nwe Tijd zal ze naast het blijven spelen als actrice, haar traject als theatermaker verder ontplooien. In 2017 gaat haar nieuwe solovoorstelling ON ICE op tournee, een voorstelling waarvoor ze in haar eentje een maand door de Australische woestijn trok.

Sinds 2014 is ze als gastdocent verbonden aan master projecten van zowel Hogeschool Antwerpen als het Lemmens Instituut.