Karel Van Deun en Vitja Pauwels

Klankhaven

Vitja Pauwels

Vitja begon gitaar te spelen op zesjarige leeftijd. Nadat hij zijn hart verloor in de klassieke muziek kreeg hij gaandeweg meer interesse voor jazz, pop, rock, folk, noise en elektronische muziek. Na het beëindigen van zijn studies voor Ingenieur Architect in 2012 studeerde hij jazz muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij kreeg er les van o.a. Frederik Leroux, Hendrik Braeckman, Karel Van Deun, Nicolas Thys, Kurt Vanherck en Bo Van Der Werf en studeerde in 2017 af met grootste onderscheiding. Zijn laatste jaar studeerde hij in Trondheim (Noorwegen) bij Stian Westerhus, waar hij ondermeer werkte aan de integratie van live electronics in zijn spel. Met de tradities in het achterhoofd tracht hij op zoek te gaan naar kruisbestuivingen tussen stijlen. Hij wordt aangetrokken door contrasten, intuïtief componeren en onconventionele expressievormen. Zijn huidige projecten omvatten solo opvoeringen, Warm Bad, Bombataz, Sound People Project, Duo Övinge/Pauwels, Woolvs, Teletext etc.

Karel Van Deun

De naam zal bij weinigen een belletje doen rinkelen en dat verwondert ook niet. Actief als professioneel muzikant in de jaren ’80 en ’90, verdween hij wegens gehoorproblemen van het podium en eindigde bij een voltijdse baan die een muziekcarrière nagenoeg onmogelijk maakte. Hij hield weliswaar nooit op met componeren en thuisopnames maken, die uiteindelijk hun weg vonden naar enkele collega-muzikanten waaronder saxofonist en docent Kurt Van Herck en de één generatie jongere gitarist Ruben Machtelinckx. De voorbije jaren bracht men Karel Van Deun ’s muziek terug tot leven in de vorm van soloalbums, collaboraties en interpretaties. Zijn meest recente uitgave getiteld ‘Zij Ziet Het Zonnige’ {bwaa.005} door het platenlabel bwaa is daar een mooi voorbeeld van, als ook de plaat ‘Almadies’ {Aspen.005} bij Aspen Edities.

🎧 Luister hier:

◊ http://bwaarecords.bandcamp.com/album/zij-ziet-het-zonnige

◊ http://aspenedities.bandcamp.com/album/almadies

Volkskeuken: 18u
Start concert: 19u30
Inkom: 5,00 euro
Tickets en reservaties volkskeuken: info@klankhaven.be

Klankhaven is de naam van een nieuw platform voor avontuurlijke en uitdagende muziek in Antwerpen waarbij de luisteraar in aanraking komt met muziekvormen die door de grote, gekende categorieën heen zwemmen. De focus ligt op vrije improvisatie, maar evenzeer op modale jazz, modern klassiek en experimentele electronica.