Matthias Van Den Brande Trio

Klankhaven

Matthias Van den Brande is een Belgische saxofonist en componist/arrangeur die al sinds 2014 in Nederland woont. Een jaar nadat hij aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam afstudeerde, bracht hij in 2018 zijn debuutalbum ‘Opus #1’ uit onder het label ‘SoulFactory Records’, waarin hij een klassiek blaaskwintet combineerde met zijn jazzkwartet. Momenteel werkt Matthias aan verschillende nieuwe projecten, waaronder zijn nieuwe band ‘LOTUS V’ met zangeres Anna Serierse, toetsenist Floris Kappeyne, bassist Tijs Klaassen en drumsensatie Sun-Mi Hong.

Matthias werd ook opgepikt door het Brussels Jazz Orchestra, dat hem als solist uitnodigde voor het project ‘The Future Is Now’. Opnames van deze samenwerking komen in de nabije
toekomst uit.

In 2021 richtte Matthias zijn nieuw trio op, waarin hij zich laat versterken door twee Nederlandse supertalenten: Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums). De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een ongelofelijke vrijheid om nieuwe ritmisch, melodische en harmonische ideeën uit te werken. Hun wederzijdse vriendschap en sterke muzikale band vormen hiervoor het fundament. Dit zinderende trio brengt in 2022 de EP ‘Approaching The Present’ uit.

Inkom: 5,00 euro

Tickets en reservaties volkskeuken:

info@klankhaven.be