Avond van de Grote Beloftes

Chapbookpresentatie De Nieuwe Oost | Wintertuin

Op vrijdag 8 maart presenteert De Nieuwe Oost | Wintertuin met veel trots de chapbooks van twee schrijvers uit hun ontwikkeltrajecten: Nikki Dekkeren Corinne Heyrman. Een chapbook is wat een ep is voor een muzikant: een proeve van het kunnen van de maker en een visitekaartje voor de rest van de wereld. De Nieuwe Oost | Wintertuin vroeg Nikki en Corinne om ieder een performance rond hun werk te maken. Dat levert een unieke avond op waarop je kennis maakt met twee veelbelovende schrijvers. Er is na afloop van het programma volop gelegenheid om met elkaar te proosten, om de chapbooks aan te schaffen en te laten signeren, en de schrijvers te ontmoeten.

In de novelle Mogelijke Eigenschappen onderzoekt theatermaker en schrijver Corinne Heyrman het onderzoeken. Hoe weet je ooit wat waar is? Wie je bent, en waar je vandaan komt? En doet het er wel toe om de echte waarheid te weten te komen, of is de zoektocht net zo interessant?

Nikki Dekker, schrijver en radiomaker, presenteert een voorwerp dat nog leeft: een verzameling essays en gedichten waarin ze persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen verbindt met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme.

Praktische informatie 
Datum: vrijdag 8 maart
Aanvang: 20.00 uur, deuren open 19.30 uur
Entree: gratis, maar graag reserveren via roos@denieuweoost.nl

fotograaf: StudioSchultzeSchultz – omslagontwerp : Judith Herman

fotograaf: StudioSchultzeSchultz – omslagontwerp :  YinYin Wong