Teksten

Vanaf dit seizoen zijn wij een officieel verkooppunt voor de theaterteksten van De Nieuwe Toneelbibliotheek. Zij geven sinds 2009 de kleine groene, oranje of paarse boekjes uit met daarin nieuwe Nederlandstalige toneelteksten, vertalingen, klassiekers en teksten over schrijvers en gezelschappen. De teller staat momenteel op 531 boekjes en elke maand komen daar gemiddeld vier boekjes bij.

Wij bieden een breed assortiment van die boekjes in ons huis aan en kunnen eenvoudig elk boekje voor u bestellen. De boekjes kunnen worden bekeken en gekocht tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag, tijdens de Maandagavonden of worden toegezonden. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. Interesse? Bel 03-2316286 of mail naar info@denwetijd.be

Hier vindt u een lijst van alle uitgaven. De Nieuwe Toneelbibliotheek werkt met print-on-demand en alle boekjes zijn daarom blijvend leverbaar. Ze kosten 12,50 euro.

 

Teksten & publicaties

Hier vindt u alle teksten van de makers en spelers van De Nwe Tijd. Als u een van onderstaande boekjes wilt kopen, kan dat door een mailtje te sturen naar info@denwetijd.be

De boekjes kunnen worden opgehaald tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag, tijdens de Maandagavonden of worden toegezonden. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

 • Zo gaat het

  Zo gaat het

  Auteur: Freek Vielen € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Theaterbibliotheek

  Voor deze nieuwe tekst las Freek al zijn vroeger werk en doet hij een poging tot doordenken, samenvatten en scherpstellen. Verwacht u aan een nieuwe compositie, met veel citaten. Niet alleen uit zijn eigen werk, maar ook uit dat van Knausgard, Barnes en Vonnegut.
  Samen met de cello en human beatbox van Harald Austbø wordt Zo gaat het een troostend en poëtisch theateressay over maakbaarheid, machteloosheid en de waarde van boeken als je leven op scherp komt te staan.
  En natuurlijk ook over kleine groene mannetjes in de vorm van een gootsteenontstopper die kunnen tijdreizen. Zo gaat het.

 • fosterhuberheyne

  ForsterHuberHeyne

  Auteur: Rebekka de Wit & Willem de Wolf € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek

  Rebekka de Wit en Willem de Wolf schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Die ondertekenen ze met ‘Georg Forster’ en ‘Therese Heyne’. Ze verplaatsen zich in dit beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie.
  Hij wereldreiziger en revolutionair. Zij schrijfster, uitgeefster en geëmancipeerde vrouw, die er openlijk een minnaar op nahoudt.
  De briefwisseling vormt het hart van een beeldrijke theatertekst die draait rond wisselingen. Stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa een ideologische oorlog woedt. In 2018 werd deze tekst genomineerd voor de Toneelschrijfprijs.

 • tenzij je een beter plan hebt

  Tenzij je een beter plan hebt

  Auteur: Anoek Nuyens & Rebekka de Wit € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek

  Is de mens wel in staat zichzelf uit het centrum van het denken weg te halen? Steeds meer denkers roepen op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan Nuyens en De Wit op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is. Tenzij je een beter plan hebt…

 • cover dracula

  Dracula

  Auteur: Freek Vielen € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek

  Lucas Vandervost gaf de opdracht tot het schrijven van deze tekst aan Freek Vielen. Hij speelde en regisseerde hem ook. Het verhaal speelt zich af in het hoofd van een man, in de vijf seconde voor of na een slechte slaap. Wat hij ziet en hoort hoeft net waar te zijn maar is desondanks pijnlijke realiteit. De tekst won de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014, voor het beste nieuw geschreven toneelstuk van dat jaar.

 • we take it from here

  We take it from here

  Auteur: Tijdelijke samenscholing & Rebekka de Wit € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek
 • stukschrijven

  HETPALEIS STUKSchrijven

  Auteur: Rebekka de Wit, Mustafa Kör, Tom Struyf, Maud Vanhauwaert, Renée van Marissing € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek

  Onder leiding van de Nederlandse auteur en theatermaker Heleen Verburg werkten Rebekka de Wit, Mustafa Kör, Tom Struyf, Maud Vanhauwaert en Renée van Marissing het afgelopen jaar elk aan een nieuwe jeugdtheatertekst. Hun vijf nieuwe teksten werden in Vlaanderen, Nederland en Duitsland gepresenteerd door middel van lezingen, interviews en een korte documentaire van Fien Leysen.

 • we-komen-nog-een-wonder-tekort-

  We komen nog één wonder tekort

  Auteur: Rebekka de Wit € 15.00 (incl. btw) Uitgever: Atlas Contact

  Het is zomer. Een meisje zit met haar vader, haar broer en haar zus in de achtertuin. Ze hebben net twee begrafenissen achter de rug, het gezin is plotseling verre van compleet. Ze besluiten op reis te gaan om aan de rand van de wereld te zitten. Daar liggen ze naar de wolken te kijken en luisteren ze naar "Graceland".
  Het meisje probeert zo dicht mogelijk bij haar herinneringen te blijven en zo ver mogelijk bij de wereld en de toekomst vandaan.
  'We komen nog één wonder tekort' is een geestig en droevig coming-of-age-verhaal van de jongste uit een gezin dat altijd de tentstokken vergeet.

 • afhankelijkheidsverklaring

  Afhankelijkheidsverklaring

  Auteur: Rebekka de Wit € 14.50 (incl. btw) Uitgever: Atlas Contact

  'Afhankelijkheidsverklaring' van Rebekka de Wit is een bundel vol bespiegelingen, verhalen en essays over het meest vanzelfsprekende en over wat die vanzelfsprekendheden verzwijgen.
  Waarom probeert iedereen uitdagingen te maken van zijn doodsangsten? Hoe komt het dat afhankelijkheid wordt gezien als falen? En waarom kramen mensen die zeggen "een no-nonsense type" te zijn, doorgaans veel onzin uit?
  'Afhankelijkheidsverklaring' legt bloot wat onze vanzelfsprekendheden verzwijgen en komt tot pijnlijke conclusies over hoe (on)vrij, (on)afhankelijk en (on)geëmancipeerd we eigenlijk zijn

 • begin

  BEGIN, verder in het noordoosten lichte bewolking

  Auteur: Freek Vielen € 10.00 (incl. btw) Uitgever: Theaterboek

  'BEGIN, verder in het noordoosten lichte bewolking' is een poëtische en humoristische monoloog over een twijfelende jongen uit een twijfelende generatie,
  en een aanklacht: wanneer gaan we wat doen? En wat dan?

  Freek Vielen neemt de lezer mee op reis door een stad bij nacht, bevolkt door mensen met twijfels en hoop.

 • de aankomst van de titanic

  De aankomst van de Titanic en andere heldendichten

  Auteur: Freek Vielen € 12.50 (incl. btw) Uitgever: De Nieuwe Oost en De Nwe Tijd

  Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.
  Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip? "De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)" is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.