Suzanne Grotenhuis

Suzanne Grotenhuis (Amsterdam, 1985) studeerde in 2007 af aan de opleiding Dora van der Groen waar ze les kreeg van o.a. Lucas Vandervost, Frank Focketyn en (als een van de laatste lichtingen) van Dora van der Groen zelf.Na haar afstuderen werkte ze regelmatig voor theatergezelschap deTijd. Daarnaast werkte zij onder andere bij de Queeste, HETPALEIS, Het nieuwstedelijk en het Toneelhuis in een regie van Guy Cassiers. Sinds 2010 speelde ze bij Toneelgroep Amsterdam in de geprezen voorstelling Scènes uit een huwelijk.

In 2012 maakte zij haar eerste solovoorstelling Zwarte Woud Forever die werd geselecteerd voor Circuit X en de Roel Verniers Prijs won. Het afgelopen seizoen toerde zij door Vlaanderen en Nederland met haar solovoorstelling On Ice, een voorstelling waarvoor ze in haar eentje een maand door de Australische woestijn trok. En ze speelde mee in ForsterHuberHeyne (coproductie De Nwe Tijd, de KOE en Staatstheater Mainz).

Sinds 2014 is ze als gastdocent verbonden aan master projecten van zowel Hogeschool Antwerpen als het Lemmens Instituut. Samen met Freek Vielen en Rebekka de Wit vormt ze sinds januari 2017 de artistieke leiding van De Nwe Tijd. Deze drie makers liggen mede aan de basis van de Heimat 1, Heimat 2 en Heimat 3.

.