Klankhaven

Avontuurlijke en uitdagende muziek

Klankhaven

… is de naam van een nieuw platform voor avontuurlijke en uitdagende muziek in Antwerpen waarbij de luisteraar in aanraking komt met muziekvormen die door de grote, gekende categorieën heen zwemmen. De focus ligt op vrije improvisatie, maar evenzeer op modale jazz, modern klassiek en experimentele electronica.

Dit platform is een geesteskind van Diego Faes, zaakvoerder van café Witzli Poetzli in Antwerpen, dat twee jaar lang heeft moeten wachten om het levenslicht te zien wegens de gekende reden. Het is ontstaan uit de observatie dat er in Antwerpen veel te weinig plaats is voor de grote diversiteit aan de meest diverse, diepzinnige en bevlogen vormen van muzikale uitingen die dit land rijk is.

Klankhaven staat open voor iedereen die nieuwsgierig is naar andere vormen van muziek dan diegene die we allemaal kennen vanuit de mainstream. Het is inclusief, niet elitair en vooral spannend.

In de basis heerst een volledige doe-het-zelf werkmentaliteit. Dat wil zeggen: zelf kansen maken in plaats van er op te wachten. Op die manier wil Klankhaven zich aansluiten aan een circuit van zeer boeiende concertplekken en organisaties met een soortgelijke spirit.

Klankhaven gaat elke 2e en 4e maandag van de maand door op de Paardenmarkt 111.

Klik hier voor meer info over de optredens.