Letterenhuisfestival

Claus inspireert Zink

Letterenhuisfestival: ieder zijn Claus  op 5 mei vanaf 14 uur

Op zaterdag 5 mei vind je in het Letterenhuis en in de buurt volop levende literatuur: schrijvers, dichters, buurtbewoners, zangers, slammers, muzikanten, kunstenaars en anderen vertellen verhalen, maken gedichten en lezen voor, zingen of worden geïnterviewd. Op veel plaatsen kan je genieten van prachtige handschriften, schrijversfoto’s, films, brieven en affiches, literair archief uit verzamelingen van anderen en uit het depot van het Letterenhuis.

Het Letterenhuisfestival is een unieke kans voor iedereen om zijn eigen Claus aan het woord te laten en andermans Claus te ontdekken.

 

Collectief Zink laat in theater De Nwe Tijd twee keer een door Hugo Claus geïnspireerd multidisciplinair programma op de bezoeker los! Zink is een groep jonge schrijvers, woordkunstenaars en een vormgever, met een eigen tijdschrift en steeds op zoek naar manieren op de letteren ook buiten het papier te doen leven. Naast de Claus-show kun je in De Nwe Tijd doorlopend terecht in het café. Om 20 uur presenteert Zink ZINK 04 – de jeugd; dit avondprogramma krijgt in de loop van de dag (wie weet met jouw hulp) zijn definitieve vorm.