Maandagavond #16

Toekomstige generaties, een gebruiksaanwijzing

Theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer is momenteel bezig met het vooronderzoek van haar nieuwe voorstelling Morgen werd alles anders. Na haar voorstellingen 100 huizen, een prachtige voorstelling waarbij ze honderd mensen vroeg wat voor hen “thuis” betekent, trekt ze nu weer de woonkamers van vreemden in. In dit onderzoek stelt ze zichzelf en vele mensen om haar heen de vraag: wil ik kinderen?. Niet omdat ze zich afvraagt of kinderen leuk zijn, en of die wel in haar leven passen, maar omdat ze niet zeker weet of het goed gaat aflopen met de wereld. Een voorstelling over een groeiende bezorgdheid voor de toekomstige generatie.

 

De Nwe Tijd zag een paar weken geleden een preview van deze voorstelling en was zo onder de indruk dat ze besloot er een hele maandagavond aan te wijden.

 

Yinka zal speciaal voor deze avond een stuk uit haar toekomstige voorstelling brengen, Freek zal zich buigen over de toekomstige apocalyps en Rebekka zal een cursus geven in hoe je een rechtszaak moet aanspannen tegen Shell namens de toekomstige generaties. (En voor de duidelijkheid; dit is geen gedachte experiment.. Rebekka is momenteel een van de mede-eisers bij een heuse rechtszaak tegen shell…)

Tot slot interviewt Suzanne haar 6 jarige nichtje Mia over hoe het verder moet met de wereld en vooral of babys eigenlijk wel leuk zijn..

 

Dit alles wordt aan elkaar gemixt door Geluidskunstenaar Adriaan die oude hits van Celine Dion omvormt tot muziek voor de toekomst..

 

Kortom, hartelijk welkom bij deze prikkelende Maandagavond #16: Toekomstige Generaties, een gebruiksaanwijzing.

Luister hier de podcasts van deze avond terug.

foto’s: Tom van de Oudeweetering