Maandagavond #6

Hey Bek en Suus,

Even snel een email tussen de repetities door. Het lijkt me leuk om het de volgende maandagavond te hebben over ‘echt’. Als titel zou ik voorstellen ‘over wat echt is en wat waar is’.

Ik wil het graag hebben over autobiografie in de kunst. Waarom is een zelfportret van een schilder nooit narcistisch? Waarom zijn er zulke goede boeken geschreven die niet veel meer doen dan het leven van de schrijver blootleggen? Waarom is dat in het theater zo anders? (Of is dat niet zo?) Is ‘echt’ in het theater iets anders omdat het sowieso al speelt met echt en nep?

Ik wou eigenlijk aan Willem vragen of hij de anekdote wou vertellen van de vrouw die tijdens een voorstelling een hartstilstand kreeg en het publiek dat het zo geniaal vond dat er op een gegeven moment een echte ambulance het podium kwam. Iedereen bleef maar geloven dat het een nepambulance was. Hoe kun je op het podium geloofwaardig echt zijn? En streeft hij daarnaar?

Steve Arnouts komt een stuk voorlezen uit Knausgard. dat is al geregeld. Lijkt me een fijne afsluiter van de avond. En Astronaute komt liedjes zingen. Erg mooi vind ik.

P.s. Ook bijvoorbeeld een stuk over een ‘echte’ ervaring zou ik leuk vinden. Is bungee-jumpen een echte ervaring van adrenaline? Willen we authentiek op vakantie? Een ‘echte’ koffie proeven? Een broek van de H&M met ‘nep’ scheuren? Waarom is fake een scheldwoord (en zijn we dat niet allemaal)? Zijn authentieke mensen vervelend? Ik ben benieuwd wat Oma Suus daar over te zeggen heeft.

Wat denken jullie? x Freek

Maandagavond#6 “over wat echt is en wat waar is”

Deuren open – 19.00 uur.
Start programma – 20.00 uur.
Inkom – 10 euro; inclusief soep.
Reserveren – info@denwetijd.be
Locatie – Sint-Paulusstraat 23, 2000 Antwerpen.

Kijken & Luisteren
  • Oma Suus over onder andere de maanlanding.
  • Beluister Astronaute, onze muzikale gast
  • Podcast Freek Vielen
  • Podcast Rebekka De Wit met haar tekst "Niet zoals de herfst"
Bijlagen