Maandagavond#23

(ver)dwalen

Waar ligt de grens tussen dwalen en verdwalen? En kan je dat bewust doen, of kan het je enkel overkomen? Kost het (ver)dwalen tijd of levert het juist tijd op? (En wat is tijd eigenlijk?)  

Genoeg vragen voor een nieuwe Maandagavond. Het belooft op voorhand al een bijzondere avond te worden: Freek Vielen brengt zijn korte monoloog Zo gaat het – een verhandeling over  de eerste nachten na het overlijden van zijn moeder. Hoe hij niet kon slapen, lange wandelingen maakte en probeerde grip te krijgen op het ongrijpbare. Met citaten van zijn favoriete schrijvers  en ondersteunt door topcellist Harald Austbø tast hij de grenzen af tussen datgene wat ons overkomt en datgene waar we voor kunnen kiezen. Rebekka de Wit en Suzanne Grotenhuis brengen nieuwe teksten. En Fien Leysen toont op beeld een bijzonder portret van een klokkenmaker die elke ochtend wakker wordt om met een atoomklok in de hand de kerkklok van Mechelen te controleren.

LUISTER HIER NAAR DE PODCAST VAN DEZE MAANDAGAVOND.

foto’s : Lisa Bommerson

 

  • Deuren gaan open om 7 uur – dan is er nog voldoende soep. Om 8 uur begint het programma, dan is er al minder soep.
  • Je kunt na afloop de tekstboekjes kopen van Zo gaat het – net als alle (!)  andere boekjes van De Nieuwe Toneelbibliotheek.