Maandagavond#25

De terugkeer

“De Terugkeer.”

Dat ging het thema zijn voor de 25ste Maandagavond in ons eigen huis. We zouden een lentesoep maken, iets met groene groenten, en jullie allemaal in ons huis begroeten met de ramen open, gordijnen bollend in de wind. Freek ging het hebben over hoe de wereld verder moet na corona, Suzanne ging iets schrijven over dieren en social distancing en Rebekka zou letterlijk ‘terugkeren’ na haar zwangerschapsverlof op het kleine maandagavondpodium. Willem de Wolf, onze gast, zou vertellen over hoe de quarantaine hem deed terugkeren naar zijn oude liefdes in muziek en literatuur.

Maar …

het liep anders. Nu de wereld nog steeds haar adem inhoudt, en we niet kunnen samenkomen, gaan we onze 25ste Maandagavond in een lege zaal voor jullie opnemen. Kortom een avond over het “verlangen naar de terugkeer”, om thuis te beluisteren, met een eigen soep naar keuze.

De muziek voor deze avond hebben we mogen ‘lenen’ van onze geweldige vrienden van Studio Tropics en Poolhert. Gedurende 30 dagen maakten zij de Corona Serenade tapes, waarbij ze muzikanten een nummer lieten brengen vanuit hun “kot”. We kozen er een aantal om onze lockdown-maandagavond te begeleiden.

Maandagavond 4 mei om 20u05, wanneer we normaal gezien allemaal samen in de Sint-Paulusstraat zouden geweest zijn, komt onze podcast online (vimeo, fb, website).

We wensen jullie alvast veel luisterplezier en hopen jullie snel terug te zien.

Suzanne, Rebekka en Freek.

 

 

Kijken & Luisteren
  • Luister hier de podcast!