Maandagavond#32

We zijn er weer! Maandagavond#32 staat in de startblokken! En we kunnen eerlijk gezegd niet wachten …

Ex-stadsdichteres Ruth Lasters is bij ons te gast. Zij nam twee weken geleden ontslag wegens de weigering van haar gedicht ‘Losgeld’ over de indeling van A en B studenten in het onderwijs. Met dit prachtige gedicht, wat zogezegd niet verbindend genoeg was, plaatste Lasters een klein bommetje in het Antwerpse stadsbestuur en in ons hart. Wij willen graag dit niet gepubliceerde gedicht een podium geven en spreken met Lasters over wat men dan precies bedoelt met ‘gebrek aan verbinding’. Kan een pleidooi voor het opheffen van verschil niet juist een ode zijn aan verbondenheid?

Wanneer is iets of iemand eigenlijk ‘essentieel’? En essentieel voor wie dan? En waarom?

Voila, een waarschijnlijk essentiële Maandagavond over ‘essentie’ met nieuwe teksten van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Ellis Meeusen, die een seizoen lang de rol van Rebekka de Wit zal overnemen. En we sluiten zinderend af met een soloconcert van niemand minder dan Noa Lee.

*Het beeld van de Maandagavond wordt zoals elk jaar verzorgd door een zelfstandig kunstenaar. Wegens de subsidievermindering was hier echter geen budget meer voor en werd dus samengewerkt met de 4-jarige Francis Lena Daems. Haar werk draait (voorlopig) uitsluitend rond wc rollen, wat ons wegens de van de pot gerukte besparingen gepast lijkt.

* Deuren open en soep: 19u
* Start voorstelling: 20u
* Copyright algemeen beeld: Francis Lena Daems

Inkom: vrije bijdrage (richtprijs: 10 euro)

Reserveren via : info@denwetijd.be

Duur: 2 uur (incl. pauze)

Plaats: De Nwe Tijd, Paardenmarkt 111, 2000 Antwerpen