Maandagavond#39 – licht

in Het Bos

detail van originele affichebeeld door Betül Sefika in 3D
(c) Betül Sefika

Half november starten officieel de donkere maanden. Dit zijn we zo gewend en zo hoort het ook. Zoals elk jaar gaat de zon steeds een beetje eerder onder en komt ze ook steeds later op. Maar nu lijkt het alsof de donkerte van de dagen weerklinkt in wat er in de wereld gebeurt. Alsof met het langzaam uitdoven van het licht, hoop en schoonheid verdwijnen. Daarom willen we op de Maandagavond van 6 november samenkomen om licht te ontsteken. Letterlijk. We zullen het café van Het Bos vol kaarsen zetten, luisteren naar de prachtige muziek van Berbel, warme soep drinken en elkaar verhalen vertellen.

Veel meer hebben we daar niet aan toe te voegen.
Behalve dat er dus licht zal zijn.
En dat het beeld opnieuw van Betül Sefika is.

Wel hebben we een OPROEP: willen jullie allemaal de mooiste zin meebrengen die je ooit las, de mooiste regel uit een lied of een gedicht. En willen jullie die zin meebrengen, geschreven op een papiertje, in je telefoon of je geheugen. We zullen die dan verzamelen, en ter plekke een gedicht maken van schoonheid en van troost. Een gedicht om mee te nemen voor als het straks winter wordt.

We hebben bovendien besloten de opbrengst van Maandagavond#38 integraal aan het Rode Kruis te schenken om zo dat licht wat verder dan de muren van Het Bos te laten schijnen.

 

OVER BERBEL

Berbel brengt een mix van pop noire/cowboy psychedelica/triphop. In een nog niet zo ver verleden zijn ze begonnen als een duo van klassieke gitaristen. Nu is Berbel uitgegroeid tot een full band, maar nog steeds dolende in introspectieve, eerie klankwerelden. In december vorig jaar kwam hun eerste EP “From The Waist” uit dat bol staat van melodieuze gitaarlijnen, sferische synths, gefundeerde basloopjes en etherische vocals. Met invloeden van Circa Survive, Jeff Buckley, Portishead, Blonde Redhead en klassieke muziekjes.