Maandagavond#41 – woelig water

Woelig Water

Heb je zin om met ons mee te dobberen? Te drijven? Te zwemmen?
Want we zijn met de Maandagavonden nog steeds OP DRIFT. Sinds we onze vaste stek aan de Paardenmarkt verlaten hebben, zoeken we voor elke Maandagavond een nieuwe locatie als thuishaven. En deze keer laten we ons anker zakken in De STUDIO in het hart van Antwerpen.

Dit seizoen hadden we het al over ‘Terugkomen’ in je leven na een herinnering aan gisteren of een blik vooruit. We gingen op zoek naar wat ons ‘Licht’ kan brengen en naar waar die ‘Horizon’ nu net ligt. Op deze voorlaatste Maandagavond van het seizoen, komen we in ‘Woelig Water’ terecht.
Want dat is het soms.
Woelig.

Het woelig water waarin alles beweegt en wakker wordt.
Het woelig water waarin je moet volhouden, blijven trappelen.
Het woelig water waardoor je even niet meer voor- of achteruit kan.
Het woelig water van draaikolken en onderstroom.
Het woelig water net voor je ergens aankomt
En je voeten de grond raken, eindelijk.

Freek Vielen, Ellis Meeusen en Suzanne Grotenhuis brengen nieuwe verhalen over deze beweeglijke tijden, bijgestaan door gast performer Jozefien Mombaerts en muziek van de geweldige ROSA BUTSI.

OVER ROSA BUTSI

Luisteren naar Rosa Butsi voelt als wakker worden met de zon op je gezicht. Haar muziek klinkt tijdloos en zacht, als terracotta en honing. Met Fruitful Days presenteert ze een debuutalbum dat aanvoelt als een jas die je elk seizoen wil dragen.

OVER JOZEFIEN MOMBAERTS

Jozefien Mombaerts probeert in haar werk de kwetsbaarheden van de mens bloot te leggen. Theater als medium dat onderzoekt, bevraagt, troost, en verbindt. Haar debuutvoorstelling ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’, gemaakt en geproduceerd door de Kopergietery in Gent in samenwerking met De Grote Post in Oostende werd een kwetsbare monoloog die het taboe rond zelfdoding aangaat en kreeg mooie reacties van pers en publiek.