Vers van het mes

Eigenzinnige poëzietournee met niet gedebuteerde dichters uit de Lage Landen

Uit 160 kandidaten werden Yousra Benfquih, Flor Declercq, Renske Marike van Dijk en Femke Zwiep geselecteerd voor de eenenveertigste Vers van het Mes. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie!

Toont je poëzie de werkelijkheid of net een bovenwereld? Wil je de lezer overtuigen van iets? Wil je vooral expressief zijn in je werk of staat het op zichzelf? Het zijn maar enkele vragen waarover de deelnemers van Vers van het Mes zich hebben gebogen bij het schrijven van hun poëtica.

Tijdens hun eerste Vers van het Mes-optreden in Vlaanderen brengen Yousra Benfquih, Flor Declercq, Renske Marike van Dijk en Femke Zwiep een selectie uit hun eigen werk en gaan ze met Vers van het Mes-alumna Leen Verheyen in gesprek over hun visie op het dichterschap. Er is ruim tijd om hen vragen te stellen en om met andere schrijvers na te kaarten aan de bar.

Bovendien kun je een dubbelslag slaan: met één kaartje kun je de twee voorstellingen bijwonen. Op de Maandagavond#32 (op 3 oktober) van De Nwe Tijd kan je een gratis ticket voor Vers van het Mes (op 4 november) krijgen! En bij Vers van het Mes kan je een gratis ticket voor de Maandagavond#33 (op 7 november) krijgen.

Tickets: €5 inclusief drankje | gratis voor studenten en genodigden (schrijf je wel in!) | kaarthouders voor dit programma mogen gratis deelnemen aan de Maandagavond#33 van De Nwe Tijd

Reserveren voor een plaats blijft wel noodzakelijk via:

info@denwetijd.be voor de Maandagavond#33

aline@deburen.eu voor Vers van het mes