De bittere tranen van Petra von Kant

Met steun van Het Nieuwstedelijk/De Nwe Tijd

De succesvolle modeontwerpster Petra von Kant is pas gescheiden van haar man Frank wanneer ze via haar vriendin Sidonie de jonge Karin leert kennen. Ze raakt meteen in de ban van deze nieuwe, intrigerende verschijning en zet haar zinnen op een leven samen.

In dit internationaal gelauwerde toneelstuk van het Duitse enfant terrible Rainer Werner Fassbinder zien we zes vrouwen in een hedendaags appartement. Ze leggen elkaar het vuur aan de schenen en blussen zichzelf met gin-tonics en bittere tranen. Het heeft iets weg van een soap. Maar onder het lichte melodrama houden zich wezenlijke vragen schuil over liefde en macht, afhankelijkheid en kwetsbaarheid.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Copyright: Lukas Stevens

 

Been is het nieuwe toneelgezelschap van Matthias Van de brul. Samen met Johan Knuts, Leen De Veirman en Charlotte Wellens toerde hij de voorbije seizoenen met Platonov van Tsjechov. Nu smijt deze bijzondere spelersploeg zich op één van de meest iconische melodrama’s van de twintigste eeuw. Vanuit een liefde voor sterk tekstmateriaal zoeken ze verder naar een eigen, intense theatraliteit.