Maandagavond aan Zee

Raak me-sessies

Op de bodem van de zee leven er hele oude glassponzen die nog nooit van hun plaats zijn gekomen. Sponzen die honderden jaren op één plek in en uit ademen en hele scholen aan zich voorbij hebben zien gaan. Paleontologen gebruiken deze zeldzame sponzen om onderzoek te doen naar de geschiedenis van de wereld, omdat op organismen die zich het minst bewegen, de wereld zich het meest precies aftekent. Elke eerste maandag van de maand staat De Nwe Tijd zo stil als de glasspons.

Dit was 7 jaar geleden de allereerste omschrijving van het concept ‘de maandagavonden’ van de nwe tijd. Een idee van Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis, in een poging om nieuw geschreven werk uit te kunnen testen op hun publiek..

Later werden de maandagavonden ook wel ‘literaire stand up’ avonden genoemd.
Of ‘een open mic avond voor schrijvers en denkers’, of ‘die ene avond in de week met soep en teksten’. Tot zelfs; ‘misschien wel de leukste theateravonden van het seizoen’.

In de afgelopen 7 jaar groeide de maandagavonden uit tot een vaste waarde in de Antwerpse cultuur-scene, waar vele performers, muzikanten, bands, wetenschappers en experten het kleine podium deelden met de artistieke kern van De Nwe Tijd.

Speciaal voor theater aan zee creëren zij nu voor het eerst de Maandagavonden aan ZEE. Twee verschillende avonden rond het thema ‘Raak me, bemin en betoog’ met twee keer nieuwe gasten, nieuwe muziek en nieuwe teksten van Grotenhuis, Vielen en de Wit, bijgestaan door Ellis Meeusen. En natuurlijk met verse soep.