Menu

Maandagavond on Tour

Maandagavond on Tour

Al drie seizoenen lang organiseert De Nwe Tijd maandelijks in haar eigen huis de Maandagavond. Op het kleinste podium van Antwerpen spreken Rebekka de Wit, Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis over wat hen die maand geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum. Er is daarnaast livemuziek, er zijn interviews, er zijn gastoptredens, soms zijn er filmpjes en altijd is er soep en brood. Vorig seizoen draaiden ze warm met een aantal Maandagavonden buitenshuis, vanaf dit seizoen is de Maandagavond echt “on tour”!

Tijdens de tournee van M.O.T. (Maandagavond On Tour) wil De Nwe Tijd het graag nog eens over de liefde hebben. Van onhandige puberzoen tot #MeToo-stellingname, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding; het zijn een paar ingrediënten die in de weken voor Valentijnsdag worden samengesmolten tot een unieke en actuele liefdesshow, met in elke stad een special guest.

En dit alles met op de achtergrond de beroemde uitspraak van Oscar Wilde: “Alles in het leven draait om seks. Behalve seks. Seks draait om macht.” Maar is dat werkelijk zo, Oscar? En zelfs als het zo is, hoe zit het dan precies met de liefde?

M.O.T.’s paren persoonlijke ontboezemingen aan politieke statements, literatuur aan comedy en bovenal avonden die echt ergens over gaan aan de ongedwongenheid van een goed gesprek in je lievelingscafé.