Maandagavond On Tour

Na een succesvolle eerste M.O.T. – reeks en een extra liefdeseditie, gaat De Nwe Tijd  voor de derde keer met de Maandagavonden op tournee. Speciaal voor en in samenwerking met de Brakke Grond (Amsterdam) stellen zij een programma samen over wat hen en de wereld op dat moment bezighoudt. Een avond vol muziek, gasten en nieuwe teksten waarin de drie makers met ontroering en scherpe blik de wereld binnenkijken.

Maandagavond On Tour – 2 oktober

Ellis en Freek van De Nwe Tijd reizen af naar Amsterdam. Bij hen te gast zijn Vlaamse dichter en presentator Esohe Weyden en Nederlandse schrijver  Pete Wu, de ambassadeurs van De week van het Nederlands, die een performance maakten rond het thema ‘gevoel en emotie’.

In 15 à 20 minuten vertellen Pete en Esohe aan de hand van de vier basisemoties angst, blijdschap, boosheid en verdriet over een spannende dag waarop een weerzien tot een confrontatie leidt – een wervelende mix van fictie, non-fictie en poëzie, waarin het humoristische met het tragische samenkomt in de schoonheid van het Nederlands.

Naast Pete en Esohe is ook dichter, zanger en slam poet Jörgen Gario aka UNOM te gast. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie. Veel gasten, veel nieuwe teksten en verse soep! En dat alles op maandag 2 oktober in De Brakke Grond.