Maandagavond op Tour in Brakke Grond

Een bespreking van de toestand van de wereld, begeleid door livemuziek, interviews en gastoptredens

Maandagavond On Tour, de leukste literaire stand-up avond van De Nwe Tijd, met sprekers, nieuwe teksten, live muziek en verse soep, is TERUG! Deze editie staat in het teken van de Week van het Nederlands.

In een ontspannen salonsfeer ontvangt De Nwe Tijd Vlaamse en Nederlandse gasten, schrijvers en muzikanten en bespreekt daarmee de toestand in hun leven en de wereld. Verwacht live muziek, interviews en gastoptredens, persoonlijke ontboezemingen, actuele politieke statements en literatuur, met in deze editie een speciale focus op de Nederlandse taal.

Programma

Ellis en Freek van De Nwe Tijd reizen af naar Amsterdam. Bij hen te gast zijn Vlaamse dichter en presentator Esohe Weyden en Nederlandse schrijver Pete Wu, de ambassadeurs van De week van het Nederlands, die een performance maakten rond het thema ‘gevoel en emotie’.

In 15 à 20 minuten vertellen Pete en Esohe aan de hand van de vier basisemoties angst, blijdschap, boosheid en verdriet over een spannende dag waarop een weerzien tot een confrontatie leidt – een wervelende mix van fictie, non-fictie en poëzie, waarin het humoristische met het tragische samenkomt in de schoonheid van het Nederlands.

Naast Pete en Esohe is ook dichter, zanger en slam poet Jörgen Gario de gast. Jörgen Gario, a.k.a. UNOM, vlecht op het podium muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie. Hij is daarnaast deel van de eerste “Poetry Circle Nowhere” een landelijk schrijf en performance art gezelschap, waar hij workshopdocent is.

Maandagavond on tour

Bij Maandagavond on Tour start je de week ontspannen en geïnspireerd, met voorafgaand aan het programma een kom (gratis) vegetarische soep. Je zit voor de verandering niet op de tribune, maar bevindt je in een cafésetting op het podium, met een bar in de zaal waar je je favoriete maandagavonddrankje bestelt.