De Nwe Tijd zomert op Theater Aan Zee

Het huidige seizoen afsluiten en het nieuwe seizoen openen doen we op Theater Aan Zee met maar liefst drie voorstellingen: Dit is water: DE HOE onderbreekt De Nwe Tijd, Doe de groeten aan de ganzen en (v) . 

Op 2 en 4 augustus kan je De Nwe Tijd en DE HOE terugvinden in KAAP met het tweede deel van de trilogie rond David Foster Wallace. Hoe leid je een betekenisvol leven? Dat was het uitgangspunt van de speech This is Water van David Foster Wallace. De Amerikaanse schrijver las de tekst in 2005 voor op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool aan een publiek van studenten op de drempel van het volwassen leven. Dat deed hij zwetend. Je zou voor minder, want hoe geef je jonge mensen in godsnaam advies als je het zelf allemaal niet weet? Deze speech is het vertrekpunt van Dit is water: DE HOE onderbreekt De Nwe Tijd. Willem de Wolf, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Wannes Gyselinck en Freek Vielen denken ze nu samen na over diezelfde vraag: hoe leid je een betekenisvol leven?
Deze avond is jammer genoeg uitverkocht, maar hou onze sociale media in de gaten: er komen misschien nog wel extra plaatsjes vrij.

Op 5 en 6 augustus kan je naar (v) gaan kijken, waarin Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Ellis Meeusen, Mieke De Groote en Suzanne Grotenhuis het hebben over heden, verleden en toekomst. Over wat ze van het leven hadden verwacht en wat er van hen werd verwacht. Daarna stelden ze diezelfde vragen aan elkaar. In de ontroerende, grappige en persoonlijke voorstelling (v) herinneren de spelers zich hun leven en gaan het gesprek aan over de momenten die ze met zich meedragen: de mooie en gelukkige, maar ook de pijnlijke en ongemakkelijke.

Goed nieuws voor de jonge theaterkijker en voor al wie het nog niet zag of toch nog eens opnieuw wil zien. Na 100 voorstellingen halen we de bloem, boter en eieren weer uit de kast en vieren we de verjaardag van De Dood. Doe de groeten aan de ganzen, de succesvoorstelling van Freek Vielen en Rosa Vandervost, is te zien op 5, 6 en 7 augustus.