Doe de groeten aan de ganzen

Freek Vielen/hetpaleis

Margo en Tim staan voor een houten wand met een feesthoedje op en kijken een beetje verschrikt, terwijl ze een deur proberen toe houden
(c) kurt van der elst

Na drie succesvolle hernemingen keert Doe de groeten aan de ganzen ook dit jaar terug naar de zalen! “Een melancholische poëtische voorstelling (…) die jong en oud bij de lurven pakt.” (Theatermaker). “Een bijzonder oprechte, warme, integere voorstelling die van begin tot einde authenticiteit uitademt.” (Concertnews)

Precies één jaar geleden ging de hond van een broer en zus dood. En dus vieren ze feest. De taart is net aangesneden, de limonade uitgeschonken wanneer de bel gaat. Daar is het bezoek, genaamd De Dood. En dat blijkt heel gezellig.

Freek Vielen laat zich inspireren door de Mexicaanse Día de los Muertos, een kleurrijk en vrolijk feest waarop de doden herdacht worden met grootse parades, feestelijke picknicks op het kerkhof en alles waarvan ze tijdens hun leven genoten.

Freek Vielen maakt samen met Danny Ronaldo, Margo Verhoeven en Tim David een wonderlijke en wonderschone wereld waarin zij samen met het publiek het leven én de dood vieren.

Doe de groeten aan de ganzen is de tweede jeugdtheatervoorstelling van Freek Vielen. In 2017 bewerkte hij het bekroonde jeugdboek Niets van Janne Teller.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Scènefoto’s: Kurt van der Elst
Affichebeeld: Diego Franssens

Interview met Freek Vielen bij Klara

Voor spel- en achtergrondmateriaal, klik hier.

Kijken & Luisteren
  • Teaser "Doe de groeten aan de ganzen"
  • Waar gaat "Doe de groeten aan de ganzen" over?
  • trailer "Doe de groeten aan de ganzen" van Jan Bosteels