De aankomst van de Titanic

En andere heldendichten

“De theatermaker Freek Vielen gaat aan het schetsen met de vele kleine levens die hij daar aantreft, allemaal vast in de tijd, vast op een plek. Hij kleurt op een aangenaam tempo een reeks kleine schilderijtjes in die de toeschouwer in elkaar kan puzzelen tot een bont tableau. (…) Vielen is zowel een meesterlijk schrijver als een rasverteller.” Cutting Edge– Evelyne Bauer (18/11/17)

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.

 

. 

© Menno van der Meulen

Kijken & Luisteren
  • Publiekreacties!