Maandagavond #5

Er bijna zijn, daar ging de maandagavond #5 over. Suus vertelde over haar langetermijnproject, een wandeling naar Rome in 36 jaar. Freek had het over elkaar bijna begrijpen. Hij toverde een boze comment, onder een stuk in de correspondent, om tot een van de mooiste gedichten die hij al ooit had gelezen. Rebekka vroeg aan een alpinist hoe je je moet voorbereiden op een klim naar de Mount Everest. En Oma Suus gaf haar zuivere kijk op het hiernamaals. Dit alles werd begeleid door de Mariachi Band Los Tarascos, waardoor het opeens gisteravond bij De Nwe Tijd al bijna zomer was.

 


Dit was de aankondigstekst:

Tijdens de maandag-ochtend vergadering bij de Nwe Tijd werd er gevraagd aan Rebekka, Freek en Suzanne of er al een nieuw thema was voor de volgende Maandagavond.. Het antwoord luidde: “Bijna, we zijn er bijna”. En soms, op het moment dat je iets hardop uitspreekt, merk je pas dat dat het woord was waar je al dagen naar op zoek was. BIJNA.

Er bijna zijn. Daar gaat de komende maandagavond over. De eindstreep halen of net niet, bijna een ander leven, bijna als bepaling van tijd, bijna lente, bijna premiere. De makers van De Nwe Tijd zijn ‘er bijna’, en daar willen ze het graag met jullie over hebben.

Gasten zijn; de bergbeklimmer Sam van Brempt, over bijna bij de top zijn; de Mariachi band Los Tarascos, zingend over de bijna warmere dagen; en oma Suus over een leven dat bijna ten einde is.

© Tom van de Oudeweetering

Kijken & Luisteren
  • Oma Suus over haar idee van het hiernamaals.
  • De podcast van Maandagavond nummer 5. Rebekka interviewt Sam van Brempt.
  • Los Tarascos!
Bijlagen