Nieuws

 • De terugkeer, daar zouden we het over hebben. Dit in het idee dat we die terugkeer dan gezamenlijk in onze zaal zouden kunnen vieren. Dat kan helaas nog niet. Maar gelukkig is er de podcast, daardoor konden weer er toch samen met Michael Lamiray, Willem de Wolf en Thomas Oudman alvast een beetje over dromen, spreken en zingen.

  Hier is hij te beluisteren!

   

  4 mei 2020
 • De Nwe Tijd sprak 3 mei in Het Journaal Laat over het gemis van publiek, het najaar en de zoektocht naar nieuwe vormen en afspraken. Via deze link te bekijken of via het rechtstreeks fragment hieronder.

  4 mei 2020
 • recensies

  Op onze facebookpagina kan je reacties en gesprekken over ons requiem lezen.

  Ook in de pers werd erover geschreven:
  voor De Standaard interviewde Filip Tielens Freek Vielen en Harald Austbø,
  in de Knack tipte Els van Steenberghe de film
  en Dominique Piedfort schreef een kort stukje voor de Gazet van Antwerpen.

  Hier worden alle andere recensies verzameld.

   

  9 april 2020
 • Afgelopen zaterdag ging het  Requiem For The World As We Know It online in première.

  Eigenlijk zouden we die dag de Vlaamse première spelen van deHeimat Trilogie maar door het om zich heen grijpende coronavirus kon dat helaas niet doorgaan. Na een vergadering over wat we dan wel konden doen, besloten we om van het requiem uit Heimat 2 een aparte muziekfilm te maken.

  Huiscomponist Harald Austbø nam met Mark Nieuwenhuis vanuit huis extra muziek op en Lotte de Troyer maakte met Freek Vielen een nieuwe film. De film kan je hier bekijken op Facebook, hier op Vimeo en hier op onze eigen site. Of gewoon hieronder:

  Heb je hem bekeken? Laat ons via Facebook of email graag weten wat je er van vond!

  9 april 2020
 • Vanwege de maatregelen betreffende het coronavirus worden de activiteiten van De Nwe Tijd tot en met 4 april 2020 opgeschort. De laatste Heimat 3 voorstellingen, de MOT in Dilbeek en Vers van het Mes zullen bijgevolg niet kunnen doorgaan.

  We houden u op de hoogte van de andere voorstellingen.

  13 maart 2020
 • heeft vaste maandelijkse column in Etcetera

  Kan kunstkritiek meer zijn dan de mening van een professioneel recensent? In een nieuwe maandelijkse column laten theatermaker Freek Vielen (De Nwe Tijd) en curator/schrijver Lara Staal afwisselend hun licht schijnen op een topic dat hen bezighoudt. Lees hier zijn eerste column: Freek over de keuze van de Nederlandse cabaretier Lebbis om geen critici meer uit te nodigen voor zijn shows.

  4 maart 2020
 • De Mening van

  Freek Vielen geeft deze week elke dag zijn mening over de actualiteit in De Standaard.

  Lees hier zijn eerste column.

   

  25 februari 2020
 • in De Standaard Magazine van 15 februari 2020

  Katrien Elen van De Standaard vroeg, naar aanleiding van De Liefdes-editie van Maandagavond on Tour, aan Suzanne Grotenhuis hoe het met haar gaat.

  Lees hier wat haar antwoord is.

  foto: Annelie Vandendael

  25 februari 2020
 • Aletta Becker is de winnares van de schrijfwedstrijd die het Grand Theatre uitschreef voor de tweede voorstelling van de M.O.T. (Maandagavond on Tour). Geïnteresseerde kandidaten kregen als opdracht een tekst te schrijven met daarin één of meerdere lessen die ze hebben geleerd uit de liefde. Aletta Becker zal tijdens de M.O.T. van 24 januari 2020 in Groningen samen met Tonnus Oosterhoff, Suzanne Grotenhuis, Kaspar Schellingerhout en Freek Vielen haar tekst presenteren. Ze maakt audiodrama, -documentaire en podcasts, schrijft teksten voor theater en geeft les op de Schrijversvakschool Groningen. Meer info over haar werk, klik hier.

  Tijdens de M.O.T. wordt de liefde onderzocht: van onhandige puberzoen tot #MeToo-stellingname, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding. Het zijn een paar ingrediënten die worden samengesmolten tot een unieke en actuele liefdesshow, met in elke stad een special guest. In Utrecht is dit schrijver Tonnus Oosterhoff.

  15 januari 2020
 • Sietse Remmers zal tijdens de M.O.T. (Maandagavond on Tour) van 20 januari 2020 mee het Utrechtse podium delen met Laura van Dolron, Suzanne Grotenhuis, Kaspar Schellingerhout en Freek Vielen. Haar liefdesverhaal schreef zichzelf tot winnaar van de wedstrijd.

  Tijdens de M.O.T. wordt de liefde onderzocht: van onhandige puberzoen tot #MeToo-stellingname, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding. Het zijn een paar ingrediënten die worden samengesmolten tot een unieke en actuele liefdesshow, met in elke stad een special guest. In Utrecht is dit theatermaakster Laura van Dolron.

  De Nwe Tijd schreef een schrijfwedstrijd uit voor de eerste voorstelling van de M.O.T. Daarin moesten de kandidaten verwoorden wat ze geleerd hadden uit of van de liefde.

  13 januari 2020
 • Van alle Maandagavonden in ons huis worden ook podcasts gemaakt. Die kon u altijd vinden op onze website of via SoundCloud – maar vanaf heden zijn we ook op Spotify te vinden. Volg ons daar/hier/ om automatisch de nieuwste podcast te ontvangen.

  10 december 2019
 • Schrijf over de liefde en verdien 100 euro.

  Voor de Maandagavond On Tour in Theater Kikker in Utrecht die op 20 januari zal plaatsvinden, zoeken we een schrijver die over de liefde wil schrijven. Stuur voor 6 januari een tekst naar freek@denwetijd.be en maak kan op 100 euro en een optreden met Kaspar Schellingerhout, Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen, Fien Leysen en Laura van Dolron. De opdracht is simpel: schrijf een tekst die uitgesproken niet langer duurt dan 10 minuten en die te lezen is als een antwoord op de vraag – welke les leerde jij in de liefde, en hoe heb je die geleerd?

  Meer informatie over de Maandagavond On Tour en de andere speelplekken vind je hier!

  Prijsvraag DENWTIJD

   

   

   

  9 december 2019